VEILIG EN VERTROUWD UW SALARISADMINISTRATIE UITBESTEDEN
0165-743 009

Eindejaars checklist en een goede start van 2017

15-12-2016 | blogs van SELECT Salarisadviseurs

Ieder jaar, voordat de decemberfeesten gaan beginnen, sturen wij onze klanten een eindjaarsbrief. In deze brief informeren wij hen over de belangrijkste (salaris)administratie punten voor de jaarafsluiting en over het opstarten van de salarisadministratie 2017.

Hieronder sommen wij ze nog een keer kort voor u op. Ook interessant voor (nog) niet klanten, doe er uw voordeel mee!

2016 Eindejaars checklist en goede start van 2017:

  • Lever op tijd de loonmutaties aan, zodat ook de loonoutput van december tijdig bij werkgever en werknemer is.
  • Houd er rekening mee dat banken andere verwerkingstermijnen hanteren. Lever de betaalopdracht tijdig aan bij uw bank.
  • Heeft u nog ruimte binnen de WKR? Wellicht kan dit besteed worden aan bijvoorbeeld een kerstpakket of kerstborrel? Of is de WKR grens overschreden? Dan dienen alle bedragen boven het forfait moeten met 80% eindheffing belast worden in de loonheffing.
  • De Belastingdienst stuurt de komende weken de beschikking betreffende de WHK premie 2017 (WGA gedifferentieerde premie 2017 en de ZW-flex) naar de bedrijven. Deze informatie is nodig voor het juist opstarten van de loonadminstratie 2017.
  • Vanaf 1 januari 2017 wordt de WGA Vast en de WGA Flex samengevoegd. Let op: als je eigen risicodrager (ERD) bent voor de WGA vast, dan heb je destijds een garantieverklaring verstrekt die geldt voor WGA Vast. Die garantieverklaring geldt niet voor de WGA Flex. Als je ERD wilt blijven, dien je een nieuwe garantieverklaring aan de Belastingdienst te verstrekken. Deze garantieverklaring dient voor 1 januari 2017 bij de belastingdienst te zijn. Als je geen nieuwe garantieverklaring verstrekt, dan kan je geen ERD blijven. Houd daar rekening mee.
  • Het blijkt dat werkgevers in Nederland weinig gebruik maken van de mogelijkheid een deel van de premie Werkhervattingskas op de werknemer te verhalen. Wellicht iets om toch nog eens in overweging te nemen?
  • Werkgevers, die een werknemer aannemen die tot de doelgroep van de banenafspraak behoort, kunnen gebruik maken van de no-riskpolis als de werknemer ziek wordt. De no-riskpolis zorgt ervoor dat de werkgever ter compensatie van de loonkosten een Ziektewetuitkering ontvangt van UWV. De uniforme no-riskpolis voor de doelgroep van de banenafspraak zou oorspronkelijk tot 2020 gelden, maar inmiddels is bekend geworden dat deze regeling voor langere tijd beschikbaar te maken.

Mocht u over bovenstaande punten vragen hebben, Select Salarisadviseurs kent geen “winterstop” en is op werkdagen bereikbaar op nummer 0165 743 009.

Comments are closed.

Bel me terug

Naam
Telefoon
Bedrijfsnaam (optioneel)

[recaptcha size:compact]