VEILIG EN VERTROUWD UW SALARISADMINISTRATIE UITBESTEDEN
0165-743 009

Klanten aan het woord: Mark Raas, dermalogica

18-04-2018 | blogs van SELECT Salarisadviseurs

Klant aan het woord over zijn/haar ervaring met Select Salarisadviseurs: Mark Raas, dermalogica Naam: Mark Raas Bedrijf: Dermalogica, Breda Werkt samen met Select sinds: een paar jaar Toegekende beoordeling (Scores van 1-10): - Kennis en vakkundigheid - 9 - Professionaliteit en transparantie - 9 - Prijs - kwaliteitverhouding - 9 - Relatiebeheer en communicatie - 8 Totaal oordeel: 8,5 Mark aan het woord: Sinds een paar jaar besteden wij de loonverwerking uit bij Select. Wij zaten voorheen bij een grote(re) loonverwerker aangesloten, waarop na een demonstratie bij ons op kantoor besloten werd over te stappen naar Select. Zelf was ik hier eerst erg sceptisch over maar toegegeven, al heel snel bleek dat onterecht. Select zorgt voor een nette en tijdige verwerking van de salarisadministratie. Ik zou Select willen omschrijven met de volgende kernwoorden: Flexibel, proactief, no-nonsense aanpak, meedenkend en praktisch. Select heeft bewezen veel beter bij ons te passen dan grotere loonverwerkers!

See more

Veranderingen in wettelijk minimumloon en minimum jeugdloon

28-06-2017 | blogs van SELECT Salarisadviseurs

Per 1 juli 2017 voert de overheid wijzigingen door in de brutobedragen van het wettelijk minimumloon en het minimumjeugdloon. Graag informeert Select Salarisadviseurs u over deze wijzigingen.

De wijzigingen in het wettelijk minimum (jeugd)loon:
Zowel het wettelijk minimumloon als het minimumjeugdloon stijgt. Daarnaast wordt de leeftijd van het wettelijk volwassen minimumloon verlaagd van 23 naar 22 jaar. Het minimumjeugdloon voor 18- tot en met 21 jarigen gaat extra omhoog. Werkgevers kunnen voor deze extra verhoging compensatie krijgen via het "minimumjeugdloonvoordeel".

Het wettelijk minimumloon (WML) voor werknemers van 22 jaar en ouder bij een volledig dienstverband is per 1 juli 2017 als volgt:
€ 1.565,40 per maand; € 361,25 per week; € 72,25 per dag.

Wilt u weten wat de wijzigingen in het wettelijk minimumloon voor uw onderneming betekenen? Voorkom verrassingen achteraf, neem contact met op met Select Salarisadviseurs:
Telefoon: +31 (0)165 743 009 E-mail: info(@)selectsalarisadviseurs.nl

Bron en cijfers: Rijksoverheid.nl

See more

Eindejaars checklist en een goede start van 2017

15-12-2016 | blogs van SELECT Salarisadviseurs

Ieder jaar, voordat de decemberfeesten gaan beginnen, sturen wij onze klanten een eindjaarsbrief. In deze brief informeren wij hen over de belangrijkste (salaris)administratie punten voor de jaarafsluiting en over het opstarten van de salarisadministratie 2017.

Hieronder sommen wij ze nog een keer kort voor u op. Ook interessant voor (nog) niet klanten, doe er uw voordeel mee!

2016 Eindejaars checklist en goede start van 2017:

  • Lever op tijd de loonmutaties aan, zodat ook de loonoutput van december tijdig bij werkgever en werknemer is.
  • Houd er rekening mee dat banken andere verwerkingstermijnen hanteren. Lever de betaalopdracht tijdig aan bij uw bank.
  • Heeft u nog ruimte binnen de WKR? Wellicht kan dit besteed worden aan bijvoorbeeld een kerstpakket of kerstborrel? Of is de WKR grens overschreden? Dan dienen alle bedragen boven het forfait moeten met 80% eindheffing belast worden in de loonheffing.
  • De Belastingdienst stuurt de komende weken de beschikking betreffende de WHK premie 2017 (WGA gedifferentieerde premie 2017 en de ZW-flex) naar de bedrijven. Deze informatie is nodig voor het juist opstarten van de loonadminstratie 2017.
  • Vanaf 1 januari 2017 wordt de WGA Vast en de WGA Flex samengevoegd. Let op: als je eigen risicodrager (ERD) bent voor de WGA vast, dan heb je destijds een garantieverklaring verstrekt die geldt voor WGA Vast. Die garantieverklaring geldt niet voor de WGA Flex. Als je ERD wilt blijven, dien je een nieuwe garantieverklaring aan de Belastingdienst te verstrekken. Deze garantieverklaring dient voor 1 januari 2017 bij de belastingdienst te zijn. Als je geen nieuwe garantieverklaring verstrekt, dan kan je geen ERD blijven. Houd daar rekening mee.
  • Het blijkt dat werkgevers in Nederland weinig gebruik maken van de mogelijkheid een deel van de premie Werkhervattingskas op de werknemer te verhalen. Wellicht iets om toch nog eens in overweging te nemen?
  • Werkgevers, die een werknemer aannemen die tot de doelgroep van de banenafspraak behoort, kunnen gebruik maken van de no-riskpolis als de werknemer ziek wordt. De no-riskpolis zorgt ervoor dat de werkgever ter compensatie van de loonkosten een Ziektewetuitkering ontvangt van UWV. De uniforme no-riskpolis voor de doelgroep van de banenafspraak zou oorspronkelijk tot 2020 gelden, maar inmiddels is bekend geworden dat deze regeling voor langere tijd beschikbaar te maken.
Mocht u over bovenstaande punten vragen hebben, Select Salarisadviseurs kent geen “winterstop” en is op werkdagen bereikbaar op nummer 0165 743 009.

See more

Voorstelronde: Marcella Hellemons, office manager

31-10-2016 | blogs van SELECT Salarisadviseurs

Office manager, secretaresse, management assistant ... als het beestje maar een naam heeft. Uiteindelijk gaat het bij management ondersteuning erom dat zij ervoor zorgt dat alles intern op rolletjes loopt, zodat collega’s zich bezig kunnen houden met hun eigen werk, en niet met allerlei randzaken. Bij Select Salarisadviseurs hadden ze dit ook snel in de gaten. Er moest iemand komen die de interne organisatie zo efficiënt mogelijk zou inregelen en dat werd ik!

marcella-officemanager 

Ik begon mijn werkzame carrière als secretaresse bij ABAB Accountants. Als u de vorige blogs gelezen heeft, komt deze naam u wellicht bekend voor, want Pascal en Herwin waren 20 jaar geleden al mijn collega’s. Na ABAB heb ik nog diverse secretariële functies verricht binnen voornamelijk de zakelijke / financiële dienstverlening. In 2011 heb ik de stap gemaakt naar zelfstandig ondernemerschap en startte ik met Let Me. De naam Let Me is niet zomaar gekozen. Het staat voor: hou jij je lekker bezig met waar jij goed in bent, dan regel ik de rest wel, Let Me. De kracht van Let Me is om de interne organisatie zo in te richten dat volledige secretariële ondersteuning (nog) niet nodig is en dat er gestructureerd gewerkt wordt in de gehele organisatie. Tijdens een van mijn opdrachten kwam ik weer in contact met Pascal en Herwin en sinds 2014 werk ik voor Select Salarisadviseurs . Ik hou me bezig met zaken als huisvesting, facturering, debiteurenbeheer, social media, mailings, maar bij drukte ook met het verwerken van de loonmutaties. Ookal ben ik een externe partij, de mensen die bij Select werken, zijn wel écht mijn collega’s.

Naast mijn werk, hou ik gelukkig ook nog tijd over voor mijn gezin (man, 2 tienerdochters en sinds kort een puppy). Ontspanning haal ik uit sporten en dan met name tennissen (iets te fanatiek op de baan...) en hardlopen. Maar ik kan ook heel goed stilzitten, bij voorkeur met vrienden in een horecagelegenheid.

Al met al een druk, maar gelukkig bestaan!

See more

Voorstelronde: Peter van Alten, juridisch adviseur

24-10-2016 | blogs van SELECT Salarisadviseurs

Mijn naam is Peter van Alten, oorspronkelijk uit Zeeland, maar nu alweer een paar jaar woonachtig in Rotterdam. Ik ben in 1996 - na mijn studie Rechten - als juridisch adviseur begonnen bij een accountantskantoor. Ik richtte me toen al op het arbeidsrecht, naast het ondernemingsrecht. Bij dat accountantskantoor heb ik in die periode Herwin Braat en Pascal Heijnen leren kennen. Vanaf 2007 ben ik als zelfstandig gevestigd jurist verder gegaan vanuit Tholen en inmiddels ook vanuit Rotterdam. Ik richt me sinds lange tijd hoofdzakelijk op het arbeidsrecht, zoals het opstellen en beoordelen van allerlei contracten, maar ook op advisering over re-integratie, cao-vragen, loongeschillen en concurrentiebedingen. Tevens voer ik ontslagprocedures bij conflicten of reorganisaties bij Rechtbank of UWV. petervanalten Ik werk sinds medio 2016 weer samen met Herwin en Pascal. Het voelde meteen vertrouwd. We voelen elkaar ook goed aan en hebben dezelfde instelling en gedachten over dienstverlening en kwaliteit. Dat werkt heel prettig. Als ik Select mag omschrijven, komen er twee woorden naar voren. Deskundigheid en No Nonsense. Dat past naar mijn idee echt heel goed bij Select. Pascal en Herwin hebben inmiddels ook een hecht team gevormd met Nicky, Andrew en Marcella. Met het uitgebreide softwarepakket van Select zijn we samen in staat om interessante producten te ontwikkelen. Ik vind het uitdagend en leuk om het team te ondersteunen met mijn kennis en ervaring op het gebied van het arbeidsrecht. Tot binnenkort?

See more

Voorstelronde: Nikky Kuipers

17-10-2016 | blogs van SELECT Salarisadviseurs

Ik ben Nikky Kuipers, 22 jaar oud en ik kom uit Bergen op Zoom. Inmiddels woon ik met mijn vriend Perry en ons hondje Kenji samen in Roosendaal. Sinds juli 2016 werk ik als Junior Salarisadministrateur bij Select Salarisadviseurs. Hiervoor heb ik de opleiding MBO niveau 4 Bedrijfs- en Salarisadministratie gedaan. Deze opleiding volgde ik in Dordrecht op het DaVinci College. Mijn stage voor deze opleiding heb ik gelopen bij Select Salarisadviseurs. nikky-salarisadviseur   De stageplek was voor mij niet nieuw. Voordat ik met mijn opleiding Bedrijfs- en Salarisadministratie begon, heb ik namelijk de opleiding MBO Management Paardensport gevolgd in Deurne. Tijdens deze opleiding heb ik óók stage gelopen bij Herwin (en zijn vrouw Lia). Maar dan op de Bollenhoeve. Herwin en ik hebben toen een keer gesproken over wat ik na deze opleiding wilde gaan doen. Ik gaf aan verder te willen leren, maar dan in de administratieve richting. Herwin was net gestart met Select Salarisadviseurs, en raadde me aan om mezelf te verdiepen in de salarisadministratie. Dit bleek een goed advies! Ik werk graag bij Select. Naast de fijne samenwerking met de heren, geeft het voor mij ook de mogelijkheid om veel te leren en door te groeien in dit vakgebied. Een groot bijkomend voordeel is dat mijn paard Elita (gefokt door Herwin) onder ons kantoor op stal staat. Dat geeft mij de mogelijkheid om hobby en werk perfect te combineren.

See more

Voorstelronde: Andrew Randewijk

10-10-2016 | blogs van SELECT Salarisadviseurs

Mijn naam is Andrew Randewijk, woonachtig in Ede en getrouwd met Laura. Na 2,5 jaar bij de ABN AMRO te hebben gewerkt ben ik in 2012 gaan werken bij een middelgroot accountantskantoor. In die periode heb ik mijn Praktijk diploma Loonadministratie (PDL) behaald. Op dit moment ben ik bezig met de studie Vakopleiding Payroll Services (VPS). Na 4,5 jaar te hebben gewerkt bij een middelgroot accountantskantoor, was ik op zoek naar een andere uitdaging en ben ik per 1 juni 2016 begonnen bij Select Salarisadviseurs. Het mooie aan Select Salarisadviseurs vind ik dat het een klein bedrijf is met een grote blik op advisering en klantvriendelijkheid. Ook streeft Select Salarisadviseurs ernaar om het optimale uit Loket te halen en op die manier de klant zo goed mogelijk en optimaal te bedienen. andrew   De verantwoordelijkheid en vrijheid in mijn werk ervaar ik als erg prettig en de samenwerking met Pascal, Herwin en Nicky is ook heel prettig. Het is fijn om onderdeel te mogen zijn van dit team en voor Select Salarisadviseurs te mogen werken. Omdat ik woonachtig ben in Ede, heb ik het voorrecht om mijn werkzaamheden op de dinsdag en donderdag vanuit huis te doen. Het mooie aan het salarispakket Loket waar wij als Select Salarisadviseurs mee werken, is dat je overal kan inloggen en altijd kan beschikken over je gegevens. Zo is het bijvoorbeeld heel gemakkelijk om op locatie een verloning te doen en de klant op dat moment te laten zien wat de kosten zijn en hoe hij de gegevens uit Loket kan halen. Select Salarisadviseurs is nu vooral bekend in Brabant, maar mijn uitdaging is om Select Salarisadviseurs ook in Gelderland op de kaart te zetten!

See more

Voorstelronde: Herwin Braat, mede eigenaar

03-10-2016 | blogs van SELECT Salarisadviseurs

Vandaag stelt zicht voor: Herwin Braat, mede eigenaar van Select Salarisadviseurs. Ik ben 46 jaar en een geboren Rucphenaar. Vanaf 1998 woon ik samen met mijn vrouw Lia en dochter Femke in Etten-Leur. We wonen bij onze manege annex stoeterij “De Bollenhoeve”. Hier bedrijven we met heel ons gezin onze grote hobby: het fokken van paarden en het geven van manegelessen. Mijn meeste vrije tijd wordt dus opgeslokt door de paarden. voorstellen-herwin-braat-select-salarisadviseurs   Na de HAVO opleiding behaald te hebben ben ik naar de MEAO gegaan, richting financiële dienstverlening. De keuze voor de financiële sector heb ik vooral gemaakt omdat mijn vader ook in deze sector werkzaam was.  Daarnaast had hij een eigen administratiekantoor en deze heeft hij tot aan zijn overlijden in 2010 met volle overtuiging gerund. Hij was super betrokken met zijn klanten en dat is een aspect wat ik altijd heb  meegenomen in mijn werkzaamheden. Na mijn MEAO opleiding heb ik tot mijn militaire dienstplicht een baan gehad bij een bakkerij. Na een jaar in Duitsland in het leger te hebben gezeten ben ik na mijn dienstplicht gestart bij een metaalbedrijf. Hier heb ik in eerste instantie de volledige financiële administratie begeleid tot aan de definitieve accountantsverklaring. Na een paar jaar groeide dit bedrijf zo dat ik me ben gaan specialiseren in het doen van de personeels-/salarisadministratie. Dit was dus de eerste kennismaking met hetgeen ik tot heden al meer dan 20 jaar heb gedaan. Dankzij mijn zwager ben ik in 1997 bij ABAB terecht gekomen op de afdeling salarisadministratie. Medio mei van dat jaar ben ik gestart en mijn huidige compagnon Pascal kwam in augustus op dezelfde afdeling gaan werken! In de 10 jaar dat ik bij ABAB werkzaam ben geweest heb ik alle kansen gehad om me te ontwikkelen van salarisadministrateur tot beloningsadviseur. In 2007  kreeg ik de kans om een nieuwe uitdaging aan te gaan als teamleider salarisadministratie bij de SHL-groep, een bedrijf in de eerstelijnsgezondheidszorg. Deze heb ik met beide handen aangegrepen. Hier kreeg ik de volledige verantwoordelijkheid over de afdeling salarisadministratie. Een bedrijf met op dat moment een 450 tal werknemers. Hier heb ik een mooie organisatie weg mogen zetten en tot aan mijn uitdiensttreding in januari 2015 met veel plezier gewerkt. Omdat ik met Pascal altijd contact ben blijven houden heeft hij me in 2013 benaderd en vroeg hij me of ik eens na wilde denken om hem te ondersteunen in zijn jonge bedrijf.  Ik kende Pascal al vanaf 1997 en wist hoe hij in zijn werk was. Vandaar dat de keuze niet moeilijk was om in eerste instantie gedeeltelijk hem te ondersteunen en per 2015 volledig met hem het bedrijf Select Salarisadviseurs te runnen. Inmiddels zijn we bijna 2 jaar verder en ik ben trots op wat we weggezet hebben met ons team. Select is, net als het bedrijf van mijn vader, een onderneming met hart voor zijn klanten en werknemers!

See more

Voorstelronde: Pascal Heijnen, eigenaar van Select Salarisadviseurs

26-09-2016 | blogs van SELECT Salarisadviseurs

Bij Select Salarisadviseurs vinden wij het belangrijk dat u ons ook kent. Vandaar dat wij wekelijks een van onze collega’s aan u voorstellen. Pascal, oprichter en eigenaar van Select Salarisadviseurs, bijt het spits af. Mijn naam is Pascal Heijnen en ik ben samen met Herwin Braat eigenaar van Select Salarisadviseurs. Ik ben 42 jaar en woon vanaf het jaar 1997 samen met Brigitte in Roosendaal. In het jaar 2000 is onze prachtdochter Sophie geboren. Mijn vrije tijd breng ik graag door met familie en vrienden, gezelligheid is voor mij pure ontspanning. Daarnaast is sport een rode draad in mijn leven, om het zelf uit te oefenen, maar zeker ook om het te volgen op televisie of in het stadion. blog2-pascalbrigittesophie Na de HAVE en het VWO wilde ik sporteconomie gaan studeren. Door loting werd ik echter niet op deze school aangenomen en ben ik uiteindelijk naar de HEAO in Vlissingen gegaan om bedrijfseconomie te gaan studeren. In mijn 3e jaar liep ik stage bij een middelgroot accountantskantoor (ABAB) om het vak accountancy te leren. Ik kwam er al snel achter dat hier mijn toekomst niet zou liggen. Na mijn studie werd ik door hetzelfde accountantskantoor gebeld met de vraag of ik op de afdeling “salarisdiensten” wilde gaan werken. Omdat dit vak niet op school werd gegeven was dit onderdeel voor mij totaal onbekend. Na een aantal gesprekken met mensen van ABAB ben ik toch enthousiast geraakt en heb ik besloten om bij ABAB te gaan werken. Al snel kwam ik erachter dat ik dit vak toch wel heel erg leuk vond. Bij ABAB heb ik ook Herwin –mijn huidige compagnon- leren kennen. In het eerste jaar heb ik dit dienstverband gecombineerd met mijn bestaan als profvoetballer. In totaal ben ik drie jaren profvoetballer bij RBC Roosendaal geweest. Bij ABAB ben ik na de nodige opleidingen in 13 jaar doorgegroeid van junior loonadministrateur tot beloningsadviseur. Daarna kreeg ik de kans om bij een groot uitzendorganisatie Hoofd Verkoop, Relatiebeheer en Marketing te worden. Deze uitgelezen kans heb ik uiteraard aangegrepen. In november 2011 heb ik de stap genomen om voor mezelf te gaan beginnen. Ik kreeg al snel een aantal interim opdrachten bij accountantskantoren om het salarispakket “Loket” te implementeren. In totaal heb ik twee jaar lang non-stop interim opdrachten uitgevoerd bij middelgrote en grote accountantskantoren. In de tussentijd ben ik een tweede bedrijf begonnen. Zo is Select Salarisadviseurs ontstaan.

See more

Hoe het begon: de start van Select Salarisadviseurs

19-09-2016 | blogs van SELECT Salarisadviseurs

Inmiddels bestaat Select Salarisadviseurs 4 jaar en beginnen we een gevestigde naam te worden binnen de accountancy- en MKB-branche in West-Brabant. Daar zijn we trots op! Maar hoe begon het eigenlijk? Mede-oprichter van Select Salarisadviseurs is Pascal Heijnen. In november 2011 werkte Pascal al voor zichzelf. Hij deed interim opdrachten bij accountantskantoren om het salarispakket “Loket” te implementeren. Dit was reuze-interessant, maar betekende ook vaak en ver reizen. Om een betere balans te krijgen tussen werk en privé, is hij met een compagnon gestart met een tweede bedrijf: Select Salarisadviseurs. Select Salarisadviseurs was van begin af aan meteen voorzien van een groot aantal klanten, waaronder enkele accountantskantoren. Hierdoor is Pascal zich volledig op Select Salarisadviseurs gaan richten en heeft de interim opdrachten afgebouwd. blog1-de-start-van-select   In het jaar 2014 is de huidige compagnon Herwin Braat parttime bij Select Salarisadviseurs komen werken. Omdat Select Salarisadviseurs bleef groeien, heeft Herwin besloten op 1 januari 2015 voltijds toe te streden als vennoot bij Select Salarisadviseurs. Maar ook voor 2 personen bleek er meer dan genoeg werk te liggen. Inmiddels telt “Select” naast Pascal en Herwin, nog 2 salarisadviseurs: Andrew en Nikky. Daarnaast worden zij ondersteund door een vaste groep externen op diverse vakgebieden: HRM, juridisch en management ondersteuning. Select Salarisadviseurs houdt zich vooral bezig met salarisverwerking van bedrijven en klantenportefeuilles van accountantskantoren. Daarnaast adviseren wij bedrijven op het gebied van HRM en arbeidsrecht. Select staat voor: makkelijk benaderbaar, flexibel, servicegericht, proactief waarbij de klant altijd centraal staat. Ons belangrijkste doel is om onze klanten tevreden te houden en dezelfde service te kunnen aanbieden. Wij hopen tevens in de komende jaren dezelfde autonome groei te realiseren.

See more