Reiskosten

1 januari 2023

In 2023 gaat de maximale onbelaste reiskostenvergoeding omhoog. In plaats van € 0,19 per kilometer zal de kilometervergoeding in 2023 stijgen naar € 0,21.

Voor wie geldt kilometervergoeding?

Als werkgever mag u de reiskosten van uw personeel belastingvrij vergoeden tot een bepaald bedrag per kilometer. In sommige CAO’s is het zelfs een verplichting om reiskosten te vergoeden.

Moet ik de reiskostenvergoeding verhogen?

Als werkgever bent u niet altijd verplicht u ook aan het vastgestelde onbelaste bedrag te houden. U kunt straks ook niet verplicht worden om het verhoogde bedrag te gaan betalen, tenzij uw CAO dit voorschrijft of u in het personeelshandboek of de arbeidsovereenkomst hebt opgenomen dat u wettelijke wijzigingen in de reiskostenvergoeding ook volgt.

Meer nieuws

Wist u dat een directeur grootaandeelhouder (DGA) ook gebruik kan maken van de regeling betaald aanvullend geboorteverlof en betaald ouderschapsverlof?

Wet arbeidsmarkt in balans (WAB)

Subsidie Praktijkleren

Heeft u al wel eens nagedacht over een cafetariaregeling?

Vragen? Wij helpen u graag verder

Wij werken voor zowel individuele ondernemers als voor administratie- en accountantskantoren. Met name in de regio (West-)Brabant  hebben wij onze naam reeds gevestigd als partner op het gebied van salaris- en loonverwerking.

0165 - 743 009 info@selectsalarisadviseurs.nl