Maximale benutting Werkkostenregeling (WKR)

1 december 2023

Met de werkkostenregeling kunt u, met inachtneming van de gebruikelijkheidstoets, bepalen wat u onbelast aan uw werknemers vergoedt, geeft of beschikbaar stelt. Denk aan cadeaubonnen, sportabonnementen of kerstpakketten.

Het bedrag dat u onbelast mag besteden, noemen we de vrije ruimte.

De vrije ruimte wordt ieder jaar opnieuw vastgesteld. In 2023 is de vrije ruimte over uw fiscale loon tot en met € 400.000 3,0%. Over het bedrag boven € 400.000 is de vrije ruimte in 2023 1,18%. Komt het bedrag dat u onbelast besteedt, boven de grens van de vrije ruimte? Dan moet u over het gedeelte dat boven de grens komt 80% belasting betalen.

Met de feestdagen voor de deur is het raadzaam om hiernaar te kijken, alvorens uitgaven worden gedaan die uiteindelijk fiscaal minder vriendelijk zouden uitpakken dan is verondersteld. Ons advies is dan ook om, naast de gegevens uit de salarisadministratie, met uw accountant te kijken of uit de financiële administratie nog andere kostenposten binnen de WKR vallen.

Wilt u meer informatie over de werkkostenregeling, neem dan contact met ons op.

Meer nieuws

Wist u dat een directeur grootaandeelhouder (DGA) ook gebruik kan maken van de regeling betaald aanvullend geboorteverlof en betaald ouderschapsverlof?

Subsidie Praktijkleren

Select Salarisadviseurs bestaat 10 jaar!

Wet arbeidsmarkt in balans (WAB)

Vragen? Wij helpen u graag verder

Wij werken voor zowel individuele ondernemers als voor administratie- en accountantskantoren. Met name in de regio (West-)Brabant  hebben wij onze naam reeds gevestigd als partner op het gebied van salaris- en loonverwerking.

0165 - 743 009 info@selectsalarisadviseurs.nl