Fiets van de zaak

1 februari 2023

Een secundaire arbeidsvoorwaarde die populair is onder veel werknemers is het fietsplan. De werkgever schept voor zijn werknemers de mogelijkheid om op een fiscaal aantrekkelijke manier een nieuwe fiets aan te schaffen.

Fietsplan

Of een werkgever zijn werknemers een fietsplan kan aanbieden, en op welke wijze, hangt af van de feiten, omstandigheden en de vrije ruimte in de werkkostenregeling van deze werkgever.

De vergoeding of verstrekking van een fiets is loon. De waarde van de fiets moet volledig als loon of werkkosten worden aangemerkt.

De werkgever kan er voor kiezen om de fiets op te nemen in het persoonlijk keuzebudget (vroeger: "het cafetariamodel"). De werkgever moet zijn keuze mede laten afhangen van de vrije ruimte in het werkkostenbudget.

De werkgever kan er ook voor kiezen om een fiets te leasen voor zijn werknemer en de "fiets van de zaak" op deze manier ter beschikking te stellen aan de werknemer.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden, neem dan contact met ons op, dan zoeken we samen naar de beste optie voor u.

Meer nieuws

Heeft u al wel eens nagedacht over een cafetariaregeling?

Select Salarisadviseurs bestaat 10 jaar!

Maximale benutting Werkkostenregeling (WKR)

Reiskosten

Vragen? Wij helpen u graag verder

Wij werken voor zowel individuele ondernemers als voor administratie- en accountantskantoren. Met name in de regio (West-)Brabant  hebben wij onze naam reeds gevestigd als partner op het gebied van salaris- en loonverwerking.

0165 - 743 009 info@selectsalarisadviseurs.nl